Японські салати славляться простотою приготування, яскравими та незвичайними смаками, різноманітністю інгредієнтів та поживною цінністю. Їх можна подавати як окрему самостійну страву або як гарнір. Такі страви японської кухні підійдуть усім тим, хто прагне швидко перекусити чи нагодувати гостей, які прибули на ювілей, випускний, весілля чи інший урочистий захід.
Популярні японські салати
У меню японських ресторанів та суші-барів можна знайти велику кількість салатів, які сподобаються найвибагливішим гурманам. Обрати салати в бенто ресторані – https://bento.com.ua/salati-c49/. Вони різняться способом приготування та подачі, смаком, текстурою, інгредієнтами. Для приготування таких страв переважно використовується риба, морепродукти, м’ясо, рис, мариновані або свіжі овочі, сир, яйця, морські водорості. Всі інгредієнти поєднуються з різними соусами. Завдяки їм можна розкрити та підкреслити смак приготовленої страви. До найпопулярніших та найпоширеніших японських салатів відноситься:
- «Гомає». Основний інгредієнт – це шпинат, до якого додається обсмажений та подрібнений кунжут. Кунжут надає страві більш вишуканого та легкого аромату, хрумкої текстури. На смак додається соєвий соус з рисовим оцтом, медом, цукром та часником.
- «Кіото». Цей традиційний японський салат з куркою відрізняється легкістю та тонким смаком. Його люблять готувати багато домогосподарок, які живуть не тільки в Японії, а й в інших країнах. Для приготування цієї страви знадобиться пекінська капуста, свіжий огірок, зелена цибуля, куряче філе, яйце, гострий перець. Для заправки підійде соєвий соус, оливкова олія та лимонний сік. Страва посипається кунжутом перед подачею.
- «Суномоно». Основний інгредієнт – свіжий огірок, який нарізається тонкими скибочками. До нього додаються креветки, кальмари, крабове м’ясо чи інші морепродукти. Всі інгредієнти змішуються з рисовим оцтом та соєвим соусом.
- «Отшава». Для приготування цієї страви потрібен морський окунь, мідії, кальмари, креветки або інші морепродукти. На свій смак можна додати свіжі огірки, помідори та моркву. Інгредієнти змішуються з майонезом та соєвим соусом.
Всі ці та інші рецепти приготування японських салатів підійдуть як новачкам, так і більш підготовленим та досвідченим кулінарам, які звикли дивувати людей різними ласощами та делікатесами.
Особливості вибору салатів
Японці приділяють велику увагу сезонності продуктів. Навесні популярні салати з молодими пагонами бамбука, влітку – з огірками, помідорами та морськими водоростями, восени – з грибами та коренеплодами, взимку – з дайконом та маринованими овочами. Приготовлені страви не повинні бути перевантажені інгредієнтами. Важливо досягти балансу між смаками. Приготовлені салати не повинні бути надто соленими або, навпаки, недосоленими. Звертайте увагу на наявність соусів чи заправок. Типова японська заправка – це соєвий соус, рисовий оцет, мірин, кунжутна паста. Вибирайте салати з мінімальною термічною обробкою – вони зберігають максимум корисних для організму речовин. Їх часто прикрашають зеленню та подають до різних напоїв.
Залишити коментар